FR lUK lDE     mail ons of bel +33 3 85 82 61 86  
 
 
  Arrangementen     Welkom in onze bed and breakfast  
La Mortaise ligt in het hart van de Bourgogne, in het natuurpark de Morvan. Ons 19de eeuwse herenhuis beschikt over comfortabele gastenkamers die uitkomen op de royale tuin. De omgeving is veelzijdig en wij helpen u graag op weg tijdens uw verblijf. Kom genieten en ontdek de perfecte uitvalsbasis voor een ontspannen, gastronomische of sportieve vakantie.
Waar we zitten
 
      Ons aanbod     Gastronomisch genieten  

De Bourgogne is één van de meest geliefde streken van Frankrijk vanwege de gastronomie, de rijke geschiedenis en het gevarieerde landschap. Bij bed and breakfast is er persoonlijke aandacht voor de gasten. Wij hebben de bijgebouwen omgetoverd tot comfortabele gastenkamers met elk een eigen badkamer. Ook verhuren we een luxe appartement. In La Mortaise hebben alle kamers een eigen entree en zijn gelegen aan de tuin. Onze tuin herbergt eeuwenoude bomen waaronder het zomers goed toeven is.

Bij Bourgondisch genieten hoort uiteraard lekker eten. De dag begint goed met een uitgebreid ontbijt waarbij Franse specialiteiten niet ontbreken maar vooral ons zelfgebakken brood zeer gewaardeerd wordt. Daarnaast hebben we cruesli en cornflakes, yoghurt, kaas en vleeswaren. Het ontbijt wordt in de tuin geserveerd of in de eetkamer.

’s Avonds kunt u bij ons aanschuiven voor de table d'hôtes, een Bourgondisch viergangendiner bereid met streekproducten. Wij serveren typisch Bourgondische specialiteiten zoals boeuf bourguignon, escargots au roquefort en confit de canard. Maar we proberen u wel te verrassen en een eigen twist aan bepaalde klassiekers te geven. Op verzoek bereiden we ook vegetarische maaltijden of proberen met andere menu-wensen rekening te houden. We hebben altijd een zeer uitgebreid kaasplateau met boerenkaasjes uit verschillende streken van Frankrijk, lokale geitenkazen en typisch Bourgondische kazen zoals Epoisses.

Wilt u meer weten? Bekijk dan de reacties van de fijnproevers die u voor zijn gegaan.

Wij zijn verliefd op de Morvan en zijn bevolking en willen deze liefde graag met u delen. Onder het genot van een wijntje informeren we u over de omgeving, zowel de bekende bezienswaardigheden als de leukste adresjes. Omdat we enthousiaste fietsers en wandelaars zijn, kunnen wij u daarbij goed op weg helpen. We beschikken over diverse zelf uitgestippelde routes. Via de achterdeur loopt u zo het bos in. Onze fietsroutes zijn veelgeprezen en we kunnen eventueel een fiets voor u klaarzetten. Maar u kunt ook lekker ontspannen: onze royale tuin (onze Franse buren noemen het een 'parc') heeft diverse zitjes, een jeu de boulesbaan en een lekker (omheind) zwembad. Kinderen kunnen zich in onze tuin prima vermaken zonder andere gasten te storen.

 

 

 
  Home Links Algemene voorwaarden chambres d'hôtes la mortaise, bourgogne       bed and breakfast, fietsen en wandelen, bourgogne, morvan