Beet! Poisson d’avril

Het visseizoen is weer begonnen dus ieder weekend gooien vissers hun hengel uit in de Ternin achter ons huis. Maar de aprilvis kun je maar één dag vangen: un poisson d’avril is Frans voor 1 aprilgrap. Op school kleuren kinderen braaf visjes die ze daarna ongezien bij elkaar op de rug proberen te plakken. Ook bedrijven doen mee aan deze traditie. In onze omgeving kwam ik de volgende 1 aprilgrappen tegen.

Bibracte stuurde het bericht de wereld in ze vogelverjagers gaan plaatsen. Dit naar aanleiding van klachten van bezoekers over storende vogels op de Mont Beuvray. Door hun vrolijke getjilp en gekwetter lukt het niet om je in te beelden dat je in een drukbevolkte Keltische stad rondloopt. Niet iedereen had meteen door dat dit een grap was. Vol verontwaardiging werd gereageerd dat het toch niet gekker moest worden: “Vorig jaar had ik al gasten die zich beklaagden over het geruis van de beek. En nu dit!”, reageerde een hotelier.

Château de la Motte liet weten dat een parasitaire schimmel de geglazuurde dakpannen aantast. Reden dus om het typerende Bourgondische dak te vernieuwen. Met als nader te onderzoeken opties: een nieuw motief met palmbomen, meeuwen en vissen of toch maar een panoramadak met zwembad en loungebar?

Vélorail du Morvan gooide ook een visje uit. En ik moet bekennen dat ze me beet hadden. Bij de Vélorail kun je met een karretje over het oude treinspoor fietsen. De fietskarren zijn voorzien van elektrische trapondersteuning. De innovatie van dit jaar: als je de trapondersteuning uitzet, kun je de elektromotor gebruiken om koude lucht toe te blazen. Zo blijf je ook op hete dagen koel. Très cool, n’est pas? Niet kijkend naar de datum verbaasde ik me over dit bericht en de achterliggende techniek. Gelukkig bleek Jeroen minder goedgelovig en had hij wel door dat dit een 1 aprilgrap was. Jammer, het leek me eigenlijk best een goed idee.

Vorige artikelHôtel-Dieu in Beaune
Volgende artikelTeambuilding bij Vélorail du Morvan