De Franse VakantieDagen 2016

Op 27 en 28 februari 2016 vinden in Amsterdam voor de eerste keer de Franse VakantieDagen plaats. De Franse VakantieDagen worden gehouden in de Zuiderkerk in hartje Amsterdam. Dit nieuwe evenement richt zich op de kleinere vakantie-adressen die op de Vakantiebeurs of de Op Pad beurs vaak verloren gaan. Een sympathiek initiatief, zeker omdat bezoekers de eigenaren van chambres d’hôtes ook ter plekke kunnen ontmoeten. En daarnaast zijn er toeristenbureaus aanwezig om hun regio te promoten.

Op 27 en 28 februari 2016 zijn wij echter thuis in de Morvan, een dikke 800 kilometer verwijderd van de Franse Vakantiedagen. Want in de winter testen wij nieuwe wandelroutes, gaan we uit eten bij (nieuwe) restaurantjes of brengen we een bezoek aan Beaune, Dijon of Chalon-sur-Saône. Eigenlijk precies de dingen die onze gasten ook op vakantie doen. En waar wij in de zomer niet aan toekomen dus buiten het seizoen doen. Waarbij het helaas een stuk minder warm is. Hoewel een stralende lucht met een dik pak sneeuw ook zijn charme heeft. Maar onze ‘verschoven’ vakantie in eigen regio houdt ons dus wel weg van de Franse VakantieDagen in Amsterdam. En weg van mogelijke nieuwe gasten… Maar wij kiezen bewust voor onze vakantie want dankzij ons ‘voorwerk’ kunnen we straks alle gasten adviseren over de leukste uitstapjes, de mooiste routes en de lekkerste adresjes. Ook gasten die, net als wij, de Franse VakantieDagen hebben gemist.

De Franse VakantieDagen zijn een initiatief van de uitgever van En Route, Côte & Provence en Maison en France. Zoals gezegd een leuke zet om de kleine accommodaties voor het voetlicht te brengen. En ambitieus omdat het Frankrijkgevoel ook buiten de Zuiderkerk voelbaar moet zijn in Amsterdam. Er is een programma met Franse adresjes, proeverijen en activiteiten om alvast een beetje in de Franse sfeer te komen. Maar voor het ware Frankrijkgevoel moet je toch verder weg. Zo’n 800 kilometer. En dan ben je in hartje Morvan, het pure Frankrijk. Daar duren de Franse VakantieDagen 2016 van mei tot oktober. We zien jullie graag onder de zomerzon!