E-bikes testen voor de Morvan

E-bike testen voor de Morvan en Bourgogne

Het natuurpark de Morvan is een heerlijk rustig fietsgebied. Wel is het hier nogal heuvelachtig en dat betekent klimmen en dalen tijdens je fietstocht. En met een beetje trapondersteuning zijn de heuvels van de Morvan toch nét iets makkelijker te bedwingen. De laatste jaren hebben we dan ook het aantal gasten met elektrische fietsen enorm zien toenemen. Steeds vaker kregen we de vraag of we e-bikes verhuurden. Maar wat voor soort e-bike dan? Een comfortabele e-bike met naafversnelling, een sportieve e-bike met derailleur of een elektrische mountainbike? Het is lastig om uit het enorme fietsaanbod een keuze te maken voor een geschikte e-bike voor de Morvan.

E-bike test Fietsersbond

Dus meldden we ons aan voor de jaarlijkse e-biketest van de Fietsersbond en de Telegraaf. Op een zonovergoten dag begin maart testten we ieder zeven elektrische fietsen. Daarvoor was een afwisselend parcours uitgezet in de buurt van Oosterbeek. In volle vaart bestormden we de Hemelsche Berg. En hemels was het: met turbo ondersteuning haalden we zelfs wielrenners in! Die ons nariepen dat we vals speelden. En ja, zo voelde het ook wel een beetje. Zonder moeite reden we die testdag zo’n 70 kilometer. De keuze werd er niet makkelijker op, eigenlijk vonden we veel fietsen best prettig rijden. We besloten de uitslag van de test af te wachten.

De Grote E-biketest 2020

Deze week viel het magazine ‘De Grote E-biketest 2020’ in onze digitale brievenbus. En eigenlijk viel ik zelf op de digitale deurmat want ik prijkte prominent op de voorpagina. Wat een leuke verrassing! Ook op de laatste pagina hebben Jeroen en ik een prominent plaatsje gekregen.

Verhuur e-bikes in de Morvan

Gaan we nu ook e-bikes aanschaffen voor La Mortaise? Het antwoord is helaas nee. De coronacrisis slaat een diepe bres in onze spaarpot dus de aanschaf van elektrische fietsen zit er voorlopig niet in. Wel kunnen we een e-bike voor gasten reserveren. We hebben een goede samenwerking met de fietsenwinkel in Autun en deze heeft prima e-bikes voor de verhuur. Als je toch liever op je eigen e-bike fietst, dan staat misschien jouw droomfiets in ‘De Grote E-biketest 2020’. En zoals je op de voorpagina ziet, hoef je niet terug meer te deinzen voor een klimmetje in de Morvan. Kom fijn fietsen in de Bourgogne!

PS Op eigen kracht mag natuurlijk ook!

Vorige artikelIk Vertrek Corona
Volgende artikelFietstocht Saulieu