Boomklimmen in Givry

Om de verjaardag van onze jongste te vieren gaan we naar AcroGivry. AcroGivry is een klimpark met zo’n 25 verschillende routes die hoog door de bomen voeren. Voor de kleintjes is er een afgeschermd en veilig gedeelte. Maar daar hebben wij met een 13-jarige jarige natuurlijk niets meer te zoeken: wij gaan voor het zwarte parcours! Bij de start van het parcours staat dat de route “alleen geschikt is voor mensen met een uitstekende fysieke conditie en groot doorzettingsvermogen”. Niet een typering die ik mezelf zou geven. Maar nu afhaken gaat me ook te ver. Bovendien zie ik een non in habijt die ook op grote hoogte klimt. Hier rust vast Gods zegen op dus ik klauter dapper naar boven. Op een hoogte van 30 meter aangekomen zie ik ver voor mij de kinderen zich over een bungelende touwladder slingeren. De tijd dat zij de zwakste schakel waren, ligt duidelijk achter ons.

De inspanningen worden beloond met een glijvlucht van ruim 200 meter die het parcours afsluit. Ik zie dat de non de sprong waagt. Haar habijt waait op en twee harige benen worden zichtbaar. Zeer mannelijke benen. De gespierde benen van een jonge Fransman die zijn vrijgezellenfeestje viert. Een Fransman met de voorgeschreven uitstekende fysieke conditie.givry_klimpark_kl

Zonder Gods zegen en zonder uitstekende fysieke conditie moet ik op eigen kracht het parcours afronden. Het komt nu aan op mijn doorzettingsvermogen: ik kruip over touwnetten, spring van balk naar balk en balanceer over het slappe koord. Langzaam groei ik in mijn rol als Spiderwoman. De kinderen heb ik ingehaald en mijn zelfvertrouwen en route teruggevonden. Aangekomen bij de tokkelbaan stort ik me naar beneden, ik suis in volle vaart tussen de bomen door en vlieg over de akker tot ik aan de overzijde land en weer stevig op de grond sta. Nog een rondje?

AcroGivry is prachtige gelegen in de Côte Chalonnaise tussen Givry en Chalon-sur-Saône. Het klimpark ligt op een uur rijafstand van La Mortaise. Ook in de Morvan kun je in bomen klimmen. Er ligt een ander klimpark vlak bij Avallon (op eveneens een uur rijden). Tot slot kun je bij Bibracte onder begeleiding en goed gezekerd in de eeuwenoude eiken en beukenbomen klimmen.

Vorige artikelWijnen proeven in Mercurey
Volgende artikelBurenhulp