Reisgidsen Bourgogne en Frankrijk

Reisgids: Bourgogne, wijn en weelde
Reisgids: Bourgogne, wijn en weelde

Toen we een jaar of tien in de Bourgogne woonden, riep ik enthousiast dat ik een reisgids ging schrijven. Maar al bladerend door een willekeurige reisgids zonk de moed me in de schoenen. Had ik wel zin om al die plaatsen en bezienswaardigheden in kaart te brengen? Hoeveel interesse zou ik op kunnen brengen voor het zoveelste kerkje, streekmuseum of pittoreske dorpje? Mijn enthousiasme ebde weg en het plan verdween in de ijskast.

PassePartout reisgidsen

Tot ik een jaar of twee geleden op de reisgidsen van PassePartout stuitte. Deze reisgidsen worden geschreven door Nederlandse en Belgische auteurs die wonen in de regio waarover zij schrijven. Het motto van deze gidsen is ‘Elke bestemming heeft een onverteld verhaal’. Juist de persoonlijke verhalen staan centraal. Die opzet sprak me meteen aan. Zo kon ik zelf een keuze maken en lezers meenemen naar ‘mijn’ Bourgogne. Het plan werd weer uit de ijskast gehaald en ik ging aan het werk.

Herontdekking Bourgogne

En daarmee begon ook onze herontdekking van de Bourgogne. We togen naar plekken waar we al lang niet geweest waren om te kijken of ze een plaatsje verdienden in de gids. We raakten in gesprek, maakten foto’s en namen de tijd om te genieten van onze regio. Als je een tijdlang ergens woont, zie je niet meer hoe mooi het eigenlijk is. De omgeving is dagelijks decor geworden waar je geen aandacht aan schenkt. De remedie? Schrijf een reisgids! Het heropende mijn ogen.

Auteur Marion van Amelrooij van reisgids: Bourgogne, wijn en weelde

Maar ja, alle verzamelde informatie moest ook nog landen in de gids. De deadline kwam dichterbij, langer uitstellen was geen optie. Dus ik ging aan het werk. Gelukkig viel het reuze mee. Het voelde als een vakantie ‘sur place’ waarbij je vanachter je bureau een reis maakt. De deadline haalde ik en Bourgogne, wijn en weelde lag medio 2019 in de winkels. Dit project heeft net als een goede wijn lang liggen rijpen maar ik ben heel blij met het resultaat. Hoe leuk is het niet dat mensen met mijn reisgids op pad zijn? De positieve en spontane reacties maakten het allemaal nog mooier. In 2023 heb ik deze reisgids geactualiseerd. Deze herziene reisgids ligt nu als ‘Proef de weelde’ in de winkel.

Wil je de Bourgogne reisgids kopen? De winkelprijs is € 22,50. Bij ons kun je de gids voor dezelfde prijs kopen en dan sturen we hem gesigneerd en wel naar je toe! Stuur even een mailtje.

Op pad met locals

Het smaakte naar meer! En daarom heb ik een nieuwe gids gemaakt. Deze gids, ‘Op pad met locals’, verscheen in 2020. Hiervoor verzamelde ik 50 accommodaties in Frankrijk die uitgebaat worden door Nederlanders en Belgen. We bezochten collega’s die net als wij hun droom najoegen, hun banen opzegden en verhuisden naar Frankrijk. ‘Op pad met locals’ portretteert niet alleen deze eigenaren maar laat ook zien wat je in hun streek kunt doen en beleven. Een streek die ze inmiddels zo goed kennen dat ze je zich met recht een local mogen noemen. Deze gids verkopen we niet meer omdat meerdere accommodaties zijn veranderd van eigenaar.

Vorige artikelCaves Patriarche in Beaune
Volgende artikelIk Vertrek Corona