Wandelen door de Maranges, Côtes de Beaune

Vandaag was het tijd voor een bezoekje aan de wijnboer om inkopen te doen voor de komende weken. Het is prachtig weer dus we besluiten een wandeling vast te knopen aan dit bezoek. Een wandeling door de wijngaarden van de naastgelegen Maranges, een wijn die ook regelmatig op onze wijnkaart voorkomt.

We starten in Dezize-les-Maranges, een dorpje dichtbij de Montagne des Trois Croix. Hooggelegen biedt het een prachtig uitzicht over de  wijngaarden van de Maranges, de wijnranken beginnen net uit te lopen, het koolzaad kleurt de velden fel geel en ook de zoemende bijen ontdekken dat het voorjaar is geworden met tal van bloeiende bloemen in de bermen.

maranges  bourgogne wandelroute

Dalend steken we een veld met wijnranken over en nemen een klein tunneltje onder de Voie Verte door. We steken de Cosanne over in Sampigny–les-Maranges en volgen dit riviertje een klein stukje. Daarna buigen we af en gaan over een onverhard pad waarbij we langs de wijnranken blijven lopen. Het is duidelijk, dit is geen wandeling voor een hele hete zomerdag! Maar nu in het voorjaar, met een temperatuur van rond de 23 graden is het een prachtige wandeling. We moeten daarna flink klimmen over een klein asfaltweggetje. Maar we komen geen verkeer tegen, het is heerlijk rustig. Cheilly-les-Maranges is het laatste Maranges dorpje en ook het grootste. In het dorpje ligt ook een oude wasplaats, je moet dan even van de route af. Daarna voert  de route weer omhoog Santenay- le-Haut, In Saint Jean komen we op het hoogste punt en kunnen we de hele route overzien. Wat een prachtig uitzicht vanaf dit punt. De laatste kilometers leiden ons weer omlaag naar Dezize-les-Maranges waar de auto in de schaduw van de Mairie op ons staat te wachten. We hebben ons 11 kilometer lang het terroir van de Maranges ervaren. Nu is het tijd om te gaan proeven wat voor wijn dit oplevert: op naar de wijnboer!

Vorige artikelKasteel Savigny-lès-Beaune: vliegtuigen in de Bourgondische wijnstreek
Volgende artikelMosterd & muscles