Ontbijt in de achterkamer

Ontbijt in de ochtendzon

Table d'hôtes in de salon

Table d'hôtes

Voor ons hoort lekker eten bij genieten. We besteden dan ook veel aandacht aan de table d’hôtes. Hier wordt met liefde gekookt en dat proef je. Jeroen heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd tot een Bourgondische kok, koken is zijn passie. Bij table d’hôtes (de gastentafel) wordt gezamenlijk gegeten in een ontspannen ambiance. Tijdens het tafelen worden ervaringen uitgewisseld en ontstaan spontane gesprekken.
Wij bieden vier keer per week table d'hôtes. De ingrediënten worden op smaak geselecteerd en met zorg ingekocht. Wij gaan regelmatig uit eten en proberen dan de kok zijn succesrecept te ontfutselen. Op die manier vernieuwen we steeds onze menu’s en leren wat van de lokale keuken. Ook hebben we een aantal wijnboeren waar we wijnen inkopen en serveren bij het eten.

 

Wijn uit de Bourgogne

Tijdens de table d’hôtes kunt u een keuze maken uit een selectie van wijnen uit de Bourgogne.
Wij vinden het leuk om onze gasten kennis te laten maken met de uitstekende Bourgondische wijnen.
Uiteraard zullen smaken verschillen. Het aanbod varieert dan ook van toegankelijke karafjes huiswijn tot topwijnen zoals een Mercurey 1er Cru of Puligny-Montrachet.
We proberen oudere wijnen in te kopen die mooi op dronk zijn. Daarom wisselt onze wijnkaart regelmatig.
Omdat we de wijnen lokaal inkopen kunt u onze wijnboeren ook zelf bezoeken.

Restaurants in de directe omgeving

Op de avonden dat we niet koken kunt u terecht in het dorp, Chissey-en-Morvan (op 3 kilometer afstand) of Reclesne (op 5 kilometer afstand).

La Roseraie, Lucenay l'Evêque

In het dorp ligt La Roseraie, een restaurant op loopafstand van La Mortaise. U bereikt La Roseraie door langs het riviertje de Ternin te lopen. Als u in het dorp de voetgangersbrug oversteekt, staat u voor La Roseraie. Dit restaurantje met Nederlandse eigenaren biedt een gevarieerd menu en u kunt zomers in de tuin eten.

Auberge fleurie, Chissey-en-Morvan

In buurdorp Chissey-en-Morvan ligt hotel-restaurant l'Auberge fleurie. De eigenaresse Madame Besseire zwaait al jarenlang de scepter in de keuken. De kaart is klassiek Frans en dat geldt ook voor de inrichting.

Auberge Chez Daché, Reclesne

Op route naar Autun ligt Auberge Chez Daché. Een eerlijke boerenkeuken met zeer royale porties. Ook streekspecialiteiten staan op het menu waaronder uitstekend klaargemaakte kalfskop. Dit restaurant is zowel bij de lokale bevolking als de toeristen favoriet.

Onze arrangementen