Wandelen in de Bourgogne

Wandelen vanuit Mortaise

De Morvan wordt gekenmerkt door een heuvelachtig landschap met hoogtes tussen 200 en 900 meter. Het natuurpark wordt doorkruist door de GR13. Ook is een GR "Tour du Morvan" uitgezet. Het gebied ademt rust en ruimte. Op de wandelingen beleeft u de stilte in uitgestrekte bossen, wandelt u langs geurige weiden, smult u van bramen of bosbessen en geniet u van weidse vergezichten. Alle zintuigen worden bij het wandelen geprikkeld. U wandelt langs oude boerderijen, statige landhuizen, kastelen, kapelletjes en door authentieke dorpjes. Soms wordt u bij een riviertje verrast door de ijsvogel of waterspreeuw. Of u staat oog in oog met een ree. De Morvan is een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers. Wilt u de rust en ruimte van de Morvan zelf ervaren dan kunt u een van onze wandelroutes volgen.

De wandelroutes variëren van 7 tot 24 km en zijn goed gemarkeerd. U kunt direct vanaf La Mortaise gaan wandelen en de auto laten staan. Of u kiest voor een ander startpunt en treedt in de voetsporen van de Kelten, Romeinen of Bourgondische hertogen. De keuze is aan u.

wandelarrangement Bourgogne

Wandel
arrangement

Wandelen rond Anost

wandelen door de morvan
Anost is een levendig dorpje middenin de Morvan. Ver genoeg van de grotere plaatsen om eigen winkels en wat voorzieningen te behouden. Tijdens de wandeling worden we vergezeld door twee hondjes.
Wandelen rond Anost >>

Wandelen bij Nolay

Een perfecte dag voor een wandeling door de wijngaarden. We besluiten om een route rondom Nolay te lopen. Nolay is een leuk plaatsje met winkels, hotels en enkele restaurants
wandelen door de morvan
Wandelen bij Nolay >>

Wandelen bij Bibracte

wandelen door de morvan
Laat u meevoeren langs de talrijke riviertjes, over verlaten landweggetjes en door uitgestrekte bossen en weiden. Ervaar de stilte van het natuurpark de Morvan en volg een van onze wandelroutes.
Wandelen bij Bibracte >>

Onze wandelroutes

Wandelingen direct vanuit Mortaise en omgeving:

Bekijk wandelingen